Rólunk

Terra hungaria illatkollekció

Rólunk

Az Örökség Alkotóműhely immáron 11 éve dolgozik azon, hogy a megörökölt értékeinket a kor elvárásának megfelelően újítsa meg az öltözködéskultúránkban.

A Terra Hungaria parfüm abból az ideából született, hogy az illat az öltözetünk részeként úgy jelenjen meg, hogy az a Kárpát-medencében termesztett és lepárolt illóolajak felhasználásával készül, képes a szülőföldünkön érezhető illatokat eszünkbe juttatni, ezáltal a szélesebb társadalmi rétegeket, főleg a hölgyeket, közelebb hívni ahhoz az eszenciához amit anyaföldként, termőföldként ismerünk. 

Minden érzékszervünkkel tapasztaltuk már a magyar kultúrát, jártuk a táncot, hallgattuk a népdalt, csodáltuk a népviseletünket, de vajon éreztük-e már illatát a szülőföldünknek?

Elképzeltük-e milyen az illata a napmelegével aranysárgára érett búzának a mélylila levendulával összekeveredve ahogy a méhviasz kicsit édessé teszi? Vagy tudjuk-e milyen a kamilla virága ahogy belekeveredik a föld és a széna illata, vagy ahogy megmorzsoljuk az ujjunkkal a kukoricacső bajuszát és érezzük annak a tejességét?

Katrics Krisztina és alkotótársa Bálint Csaba vajdasági magyar parfümőr ezt szeretné bemutatni különleges illatkollekciójával. Fedezzék fel az eső után illatokban tobzódó és a nap ölelésében fénnyel telt szülőföldünk illatait!

Terra Hungaria After Rain
Terra Hungaria Sun Embrace

A parfüm az Agrárminisztérium támogatásával jött létre.

Bálint Csaba Parfümőr

A vajdasági születésű Bálint Csaba aki a Parfums Balint megalapítója, Minya Viktória parfümőr tanítványa, ő a Balifleur nevű virágos-fűszeres-pézsmás illatkategóriába sorolható parfüm megalkotója. Csaba 5 évvel ezelőtt hagyta ott a parizsi studió iskolapadját, hogy bele vesse magát az évekig tartó autodidakta önfejlesztésbe. 2018-ban jelenteti meg első kompoziciójat, mely illat immáron a Magyar fővárosban is felelhető.

Jelenleg a magyarkanizsai műhelyében alkot, ahonnan hamarosan kettő új kreációját engedi útjára. A kettő kompoziciót, melyek a Magyar szellemiség jegyébben születnek, részben, helyben termett és lepárolt nemes alapanyagok felhasználásával, melyet Terra Hungaria névvel illetnek, az Örökség Alkotóműhely tulajdonosával, Katrics Krisztinával közösen alkotnak meg.

Katrics Krisztina az Örökség Alkotóműhely szellemi vezetője

Örökség Alkotóműhely- Embroidered embrace azt jelenti: hímzett ölelés.

Az ÖRÖKsÉG Alkotóműhely azt tűzte ki céljául, hogy olyan ruhákat tervez és készít amelyek naprakész szabásúak, kiváló minőségű természetes eredetű alapanyagokból készülnek, és a hihetetlen szépségét az ősi magyar díszítőművészetből vett, azokra kézzel hímzett motívumok adják. Ott él minden blúzban, minden mellényben és kabátban a kézi munka ereje, a hímző hölgyek hosszú munkaórái, a minden egyes tűszúrással és hímző szállal megteremtett rend. 

Hitet adnak annak, aki viseli és hitet közvetítenek annak, aki megnézi a viseletet máson. Méltóságot és kiegyenesedett tartást ad és követel. Az egri alkotóműhely vezetője Katrics Krisztina aki megválasztott tisztségénél fogva jelenleg a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari alelnöke is egyben. Célja, hogy a kézművesség minél nagyobb levegőhöz jutva alkothasson, piacképesen jelen legyen a megye életében.

Fogadják szeretettel az új ideát, a magyar szülőföldünk illatát, melyet Bálint Csaba vajdasáji magyar parfümörrel alkot meg közös munkával és közben érezzék annak a varázsát hogy az egyedi kézműves tárgyakkal, illatokkal körülvett élet mennyivel színesebbé, különlegesebbé teszi a hétköznapi és ünnepi pillanatainkat.